Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Most Popular

Album Classifieds

Cum arata un calculator pentru elevi in anii comunismului? Chitanta interbelica Diana SAR, 1938 Monede aniversare germane, capsulate Chitanta interbelica Parfumerie Mignot-Boucher, 1937 Legrain, facturi interbelice Plic interbelic, fabrica de parfumerie Iris Centrala Cosmetica, facturi interbelice 1938 Plic interbelic, Thibaud, Gipps & Cie, 1932

Pai, arata fix cum ar trebui sa arate un calculator pentru elevi. Adica nu-ti dadea mura in gura, ca acum, cand ies elevii din liceu si tot nu stiu tabla inmultirii, pentru ca au aparate care calculeaza in locul lor pana si pe ceas. Calculatorul pentru elevi arata doar tabla inmultirii, astfel ca impartirile trebuia sa le faci mental, inversand operatiunea de inmultire. Cat despre adunare si scadere... cred ca daca erai prins ca faci o adunare folosind un calculator erai lasat repetent.

Calculatorul era mecanic, pe baza de arcuri retractabile. Apasai, pe coloana verticala, cifra 8, iar pe coloana oprizontala cifra 2, si un mecanism inteligent de lamele te lasau sa vezi ce scrie dedesubt: 16.

Vrei o asemenea bijuterie, care spune atat de multe despre partile bune ale educatiei din perioada comunista? O gasesti in sectiunea dedicata colectionarilor de Jocuri

Chitanta interbelica Diana - Societate Anonima Romana, din 1938 - doua timbre fiscale

Monede aniversare germane, capsulate, de colectie. Material: metal aurit.

Chitanta interbelica Parfumerie Mignot-Boucher, 1937

Parfumeria Legrain,cu sediul in Bucurestiul interbelic, strada Octavian nr 2-4:

Factura interbelica 1937, format A4+, contine 5 timbre

Factura interbelica 1937, format A4+, contine 3 timbre

*Pretul este pentru tot lotul

Plic interbelic, fabrica de parfumerie Iris Jaques Cohen, cu doua reclame, Trianon si Flixol

Centrala Cosmetica, cu sediul in Bucurestiul interbelic, strada Popa Nan nr 187: doua facturi proforme cu timbre fiscale.

Plic interbelic, Thibaud, Gipps & Cie, 1932, cu doua timbre si stampila