Publicat pe Lasă un comentariu

totul despre Kolectionarul, primul targ/bazar/talcioc online din Romania

Kolectionarul.ro este primul talcioc, bazar, targ de vechituri – spune-i cum vrei – online din Romania. A aparut, la fel ca toate site-urile dedicate producatorilor agricoli, in perioada de lockdown, cand masurile de distantare sociala au facut imposibila functionarea targurilor de vechituri si antichitati din toata tara. Dupa prima luna de functionare, Kolectionarul se prezinta cam asa:

Pe site sunt, in acest moment, cinci vanzatori. Site-ul functioneaza ca un marketplace, unde oricine isi poate face si gestiona magazinul online de lucruri colectionabile. Pana la 1 septembrie, inscrierea pe site ca vanzator este gratuita. Vanzatorul trebuie, insa, sa respecte regulile de functionare ale site-ului si sa nu-si insele clientii.

In acest moment, pe Kolectionarul.ro sunt la vanzare 900 de produse. Cel mai ieftin costa doar 5 lei, iar cel mai scump – 900 de lei.

Cele mai numeroase produse scoase la vanzare sunt publicatiile, urmate de picturi, fotografii, bancnote si monede, si artefacte ce tin de razboi. Nu lipsesc nici timbrele, surprizele de guma, bijuteriile si accesoriile vestimentare.

Produsele romanesti din perioada comunista sunt cele mai numeroase, urmate indeaproape de produsele din Romania Mare. Dintre produsele straine, cele mai numeroase provin din Franta, Germania, Anglia.

Cel mai vechi produs de pe site a fost fabricat in 1878. Cat despre cele noi, pe site nu sunt acceptate produse fabricate dupa anul 2000. Dat fiind ca cele mai la moda cadouri retro sunt obiectele din anul nasterii, cumparatorii sunt incurajati sa caute si sa cumpere astfel de produse. Pe site sunt, in acest moment, obiecte din anii 1800, anii 1900, anii 1910, anii 1920, anii 1930, anii 1940, anii 1950, anii 1960, anii 1970, anii 1980, anii 1990.

Fiind un marketplace, unde identitatea vanzatorilor este cunoscuta de cumparatori, site-ul este cu mult mai sigur decat grupurile de facebook dedicate colectionarilor, unde numarul tepelor si conturilor false este foarte mare, si de unde datele private pot fi furate foarte usor, cu consecinte ce pot deveni dramatice.

Vezi ce-ti place pe https://kolectionarul.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *